nyelvhal "Most mi lesz?"
2011.01.29. 22:53
Nem vagyok nagy hal "tudor". Most a férjem meglepett nyelvhallal. Legnagyobb meglepetést azzal okozta, hogy egyben volt a hal, úgy mindenestül. Recepteket filére találtam, így utána néztem a hal filézésének. Találtam is egy külföldi videót róla:
Nyelvhal filézés: solvskje.no/demonstrasjoner/sjotunge_-rense-og-filitere/
A magam halait sütésre készítettem elő, így a gerincet nem vettem ki, azaz a hal egyben maradt. Még szerencse, mert csak 1-2cm vastag és 2-3 perc elég egy-egy oldala sütéséhez. Ekkorra már omlós, azaz a gerince legalább még összetartotta.
Az előkészített halakat balzsamecettel bekentem.
Sóztam, és borsoztam.
Olivaolajat és azonos mennnyiségű vajat összeforraltam, majd ebben 2-3 perc alatt a hal egy-egy oldalát megsütöttem.
Friss salátával tálaltam. Nagyon ízletes volt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal