nyelvhal "Most mi lesz?"

2011.01.29. 22:53

Nem vagyok nagy hal "tudor". Most a férjem meglepett nyelvhallal. Legnagyobb meglepetést azzal okozta, hogy egyben volt a hal, úgy mindenestül. Recepteket filére találtam, így utána néztem a hal filézésének. Találtam is egy külföldi videót róla:

Nyelvhal filézés: solvskje.no/demonstrasjoner/sjotunge_-rense-og-filitere/

A magam halait sütésre készítettem elő, így a gerincet nem vettem ki, azaz a hal egyben maradt. Még szerencse, mert csak 1-2cm vastag és 2-3 perc elég egy-egy oldala sütéséhez. Ekkorra már omlós, azaz a gerince legalább még összetartotta.

Az előkészített halakat balzsamecettel bekentem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sóztam, és borsoztam. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olivaolajat és azonos mennnyiségű vajat összeforraltam, majd ebben 2-3 perc alatt a hal egy-egy oldalát megsütöttem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Friss salátával tálaltam. Nagyon ízletes volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://blansir.blog.hu/api/trackback/id/2624156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása